Versatility Beauty&Fashion har fått äran igen att träffa den begåvade sångerskan Mikaela (COCO) Urbom(läs förra årets intervju med COCO här). Förutom intervju, fotograferade Versatility Beauty&Fashion denna Übersnygga skönheten, i underjorden av Stockholm. Mikaela delar med sig om sin hemlighet till det snabba hårutväxten, hennes perspektiv på det nya kroppsidealet “Strong is the New Skinny” och givetvis om sitt pågående musikprojekt.

 tumblr_inline_mgo5djcKhT1qjtxy8

Det var ett år sen vi sågs och redan har det hänt mycket för dig. Du har släpp två låtar; Whatch your bitch och Fucked up. Berätta vad som inspirerade dig till att producera dessa låtar samt dela gärna med dig om dina pågåenden/framtida projekt.

Förra året under våren åkte jag till Los Angeles och jobbade tillsammans med låtskrivaren Lorenzo (Lars Kilman Jansson) & Pelle Hillström. Och egentligen lekte vi bara fram dem här låtarna dvs. de blev bara till utan någon form av ansträngning. Jag tror oftast då att man kommer fram till det som är ärligt när det gäller att skapa musik. Varför låtarna också blev så bra var för att vi samarbetade med en väldigt grym producent från Los Angles som heter Marc Jameson.

Idag samarbetar jag med andra producenter i Sverige, men en producent som jag jobbar tätast med heter Fredrik Sonefors. Jag vill skapa ett sound som jag alltid ha drömt att få göra; som är inspirerat av RnB & Soul, lite oldschool Men samtidigt kommer vi att blanda in nya sounds för att få det att låta modernt. Jag har även ambitioner att använda mig mer av organisk och riktiga instrument och mindre av synt & programmerade instrument. Jag vill att det ska kännas som att det är riktiga människor som står bakom musiken och inte en dator. Så det drar mer åt det hållet och det har varit min dröm väldigt länge vilket känns kul. Vi har arbetat fram material sen slutet av sommaren så vi börjar närma oss mot slut skedet.

tumblr_inline_mgo5f4gx8D1qjtxy8

Förra året berättade du för Versatility Beauty&Fashion att du lämnade gruppen Lovegeneration eftersom du kände att du ville gå din väg och skapa egen musik. Idag så har de kvarstående av gruppmedlemmarna lämnat mega producenten RedOne och har bytt namn till StockholmSyndrome. Versatility Beauty&Fashion fråga är hur var det egentligen att jobba med RedOne? Kan du relatera dig till tjejernas avhopp från producenten?

Jag vet inte vad och hur de känner eftersom jag inte har pratat med dem väldigt länge. Men under Lovegeneration tiden fick vi färdig skrivna material. Däremot kan jag säga att de tre var mer eniga om det som var utanför musiken dvs. hur vi skulle se ut och stylen osv. Jag kände mig utanför och kände att jag det var ingen ide för mig att stanna kvar. Jag kan inte ändra på tre tjejer och ett skivbolag. Deras vision var för dem och inte för mig så därför lämnade jag gruppen och följde min egen väg. Jag kan tänka mig anledningen till att de lämnade RedOne var för att de vill skapa sitt eget sound. Mer vet jag inte.

När Versatility Beauty&Fashion träffade dig hade du knappt något hår. Idag ser det helt annorlunda ut. Vad är din hemlighet till ditt snabba hårutväxtet? Dela gärna med dig om du har ändrat hårprodukt?

Min hemlighet till hårutväxt är RÖR INTE HÅRET! Låt det bara växa! Jag har låtit håret växa successivt men kunde ibland få otåligheten och ville få den att växa snabbare, men det var inget jag kunde påverka direkt än att fuska till hårlängden ibland med extansions. Däremot märkte jag att mina naglar var bukliga och mitt hår var väldigt torrt och jag tänkte att det måste ha något med vitaminbrist att göra. Så jag köpte hårkontroll som är ett kosttillskott vilket man kan köpa hos Apoteket. Efter typ 1 vecka blev mina naglar helt släta igen och efter 2 veckor märkta jag att mitt hår såg friskare och starkare ut och jag tycker att hårkontroll har hjälpt både för hårväxten samt kvalitén. Dock anser jag att man inte ska äta hårkontroll om man inte har något hår eller nagel problem. Man måste ha balans i allt och att leva sunt både inifrån och utifrån. Man kan ha massor med hårprodukter men sanningen är att hårväxten börjar inifrån! Att ta hand om sig själv är nog mitt tips till att håret växer bra. Sen handlar det givetvis om tur till om håret växer som ogräs.

tumblr_inline_mgo5glfY051qjtxy8

Har din kläddstill ändrats sedan förra året?

Ja det tycker jag nog. Det har ändrats till vis del. När jag var tvungen att klippa bort allt mitt hår för att det var så förstört då, visste jag inte hur jag skulle klä mig för att matcha mitt korta hårstil. Det kändes jätte konstigt! Så nu när jag har mer hårlängd har jag hittat tillbaka till det som jag känner mig bekväm i. Men jag håller inte till samma typ av kläddstil. Jag gillar att experimentera med kläder och leka med olika klädstil. Man kan nog säga att jag är en kamelont!

tumblr_inline_mgo679z41M1qjtxy8 tumblr_inline_mgo5y3NjuV1qjtxy8

Du delade med dig att din favorit sminkmärke var Bareminarals. Använder du märket fortfarande eller har du ändrat till ett annat märke?

Jag använder fortfarande Bareminarls men även ett sminkmärke som heter Clarins. Jag använder även deras hudvårdsprodutker. De har en ansiktsolja som man smörjer in ansiktet med. Det använder jag mest under torra årstider eftersom min hud blir väldigt torrt och behöver extra näring och återfuktning. Sen tycker jag också att den håller min hy i schack när man väl får sina kvinnliga-perioder. Clarins finns för alla hudtyper.

Det har varit mycket diskussion kring varför det måste finnas en typ av kroppsideal. Idag handlar det om att kvinnokroppen ska se stark ut och därför är det nya idealet ”Strong is the New Skinny”. Versatility Beauty&Fashion är för hälsa och tycker att träning är det bästa medicinen för både kropp och själ. Men tyvärr finns det tjejer som misstolkar ”idealet” och tränar alltför mycket tills de skadar sig. Och istället för att vila trycker de i sig tabletter för att motverka smärtan som då ger dem möjligheten till att fortsätta träna pga rädslan att gå upp i vikt. Vad anser du om attityden kring det ”nya” kroppsideal?

Det beror på vad de menar med Strong is the New Skinny. Jag menar att bara för att du har mycket muskler och ser vältränad till ytan behöver inte det betyda att din kropp är stark ifall den inte mår bra. Så att må bra är väl det som har alltid varit och kommer att vara nummer ett. Jag tycker egentligen att det är så löjligt att diskutera om hur kroppen ska se ut. Jag blir så trött på alla ideal för att det är så lätt att falla in på dem. Jag tror att man ska försöka hitta en sund balans med allting man gör. Man ska hitta en träningsform som inte är så himla fixerad på att man ska se ut på ett vis sätt. Jag dansar väldigt mycket och det jag tänker på är att bli bättre dansare. Kroppen kommer i form automatisk men det är inte det jag fokuserar på i första hand när jag träna. Man ska ha mål med sin träning och hitta en sund balans i det. Jag säger inte det är lätt men det går. Jag tror helt enkelt att man ska hitta annan fokus än stirra sig blint på ett ideal. Alla ser olika ut och kan inte sträva efter samma kroppsideal. Det är viktigt att träna för att det är naturligt för kroppen att röra på sig. Men det är även viktigt att vila mellan träningarna annars får man inget ut av alla träningspass mar har kört. Balans är ordet som är klyschigt och väldigt uttjatat men det är så himla sant med det.

tumblr_inline_mgo5umCct21qjtxy8

Hur ofta träna du/ hur ofta tycker du man bör träna för att må bra?

Jag ska inte föregå med något exempel men jag tränar ungefär 9-12 gånger i veckan vilket är väldigt mycket. Men det är för att jag dansar så otroligt mycket och jag tränar ibland flera gånger om dagen. Men jag har en sund förhållandesätt till min träning och jag får inte pannick om jag missar en veckas träning. Sommaren är min återhämtnings-period dvs jag tränar mindre eller vilar helt. Jag har alltid varit en elittränare och åkte konståkning och tränade 30 timmar i veckan. Idag tränar jag bara 12timmar. Så det är mindre än hälften. Jag är van vid att träna mycket och har koll på vad jag gör. Jag har coacher som ser till att jag tränar på rätt sätt också, så att jag inte gör något som är skadligt för mig. Jag vet att träna 9-12 gånger i veckan är överdrivet i ett vanligt avseende till att må bra. Men för mig handlar det om prestation mer än att få ett visst kroppsutseende.

tumblr_inline_mgo5sh1YVN1qjtxy8

Intervju: av Charity odum
Bilder: tagen av Charity Odum

Besök Mikaela (COCO) Urbom webbsida här. Följ gärna henne även på på Facebook: Coco (Mikaela Urbom), Twitter:@MikaelaUCoco och Instagram:@footprintsbycoco

Related Posts

HAIR PRODUCT REVIEW- HAIR THERAPY WRAP!
THE WINNER OF CAROL'S DAUGHTER MILK AND TUI OIL..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *