Versatility Beauty&Fashion har fått chansen att träffa och intervjua en ung och vacker kvinna som har dans i själen och har dansat för stora stjärnor i Sverige och i utlandet. Möt Adena Asovic, som förutom dans har stor passion för mode och dyrkar modedesignern Roberto Cavalli.

 adena acovic

Versatility Beauty&Fashion vill veta vem Adena Asovic är?
Jag är en ung kvinna på 26 år från Göteborg, med dansande själ och har stor passion för musik. Musik får mig att må så himla bra och får mig att uttrycka mina känslor genom dans vare sig jag är glad, lycklig ledsen, frustrerad, you name it!

Du anses vara en väldigt etablerad dansare och har varit anställd som danslärare på danscenter i Stockholm under en lång period. Versatility Beauty&Fashion fråga är därför om du har utbildat dig och dansat i andra danskolor utomlands?
Jag har utbildat mig som dansare på Kungliga Dansskola i Stockholm. Danslinjen var klassiskt inriktning dvs. Balett, Modern och Jazz. När jag var klar med utbildningen kände jag ändå att jag ville utvecklas mer och ville testa på andra dansstilar utöver de klassiska. Så jag flög ända till Los Angeles som många dansare kallar för ”Mecka stad” eftersom det är där de flesta dansare möts. Stora och kommersiella dansare befinner sig där också som dansar för stora stjärnor till exempel som Beyoncé med flera. Jag bodde Los Angeles i två månader och sedan flyttade tillbaka till min hemstad Göteborg och började undervisa dans. Men efter något år flyttade jag återigen till Stockholm då jag deltog i tävlings program FloorFiller. Efter det kan man säga att det var där min danskarriär tog sin fart. Jag var med på många reklamkampanjer för NIKE, Addidas mm. Men en utav största grejen som har hänt mig när det gäller dans var 2010 då jag blev kallad för audition till att få medverka som bakgrundsdansare till Madonna. Det var helt otroligt, hur glamoröst atmosfären var där med Gucci, Dolce Gabbana, Armani mm. Det var så spännande att få se allt detta medans man satt i väntan att få dansa för Madonna. Jag var så nervös att jag var tvungen att gå på toaletten. Just när jag var där hörde jag hur alla dansarna som var där skrek av glädje. Då visste jag att the Queen of Pop hade anlänt. I väntan och nervös var det dags för mig att visa vad jag hade. Jag dansade, visade min swag, sedan satte jag mig för att bli uppkallade och helt plötsligt ville Madonna tala med mig. Hon frågade vad jag hette och gav mig komplemanger. Jag trodde inte mina öron. Det var väldigt magiskt att få stå så nära till en av mina största idoler sen jag var liten som ger mig komplimanger. Mig?! Jag önskade att jag kunde ha sagt mer till henne men allt kändes ju så overkligt. Vi var runt 20-30 tjejer som var på audition. De valde till sist en asiatisk tjej som dansade Wacking väldigt feminint. Hon var riktigt grym. Det är klart att man önskade att Madonna valde mig, men jag är väldigt tacksam att ha fått dansa och visat min dansstil och det här kommer jag att bära med mig resten av mitt liv.

Förutom USA har jag även tagit danslektioner i Khan i Frankrike. Jag har även min syster Sabina Dallfjäll, och mina danskollegor Malin och Maggie att tacka för. De har varit min vägledare och mina dansmentorer.

Versatility Beauty&Fashion har intervjuat en dansaren vid namnet Sara Galan som behärskar olika dansstilar och brukar hybridisera dem. Är du dansaren som fokuserar på en dansgenre eller som även behärskar olika dansstilar och som kombinerar dansstilarna? 
Jag dansar salsa, afrokunbansk salsa, jazz, hiphop, street dance och house. Det kan hända att jag blandar ihop stilarna speciellt när jag dansar street dance. Däremot om jag undervisar salsa och house håller jag dansstilarna isär. Men det kan hända att jag kombinerar salsa och house eftersom visa danssteg inom house har salsa influenser.

Du har synts relativt mycket på Tv program såsom Floor Filler, So You Think You Can Dance Scandinavia, och TV evenemang inom bland annat Lilla melodi festivalen samt varit bakgrundsdansare till årets Svenska Melodifestivals vinnare Eric Saade. Hur känns det att få vara med om så mycket samt hur har det utvecklat dig som dansare?
Jag känner att det inte har varit målet som har varit det viktigast utan själva resan. Det är obeskrivligt att förklara hur det känns. Varje jobb är sig olikt och man träffar konstant olika och nya människor för varje jobb. Det har varit lärorikt, spännande och roligt men ibland svårt och många gånger är man nervös inför olika uppträdande och projekt. Att ha fått dansa med Eric Saade har varit riktigt kul. Han är en sådan inspirerande ung själ. Han kör liksom bara på och det får en att tänka om när man inte vågar ta för sig ibland. Så det är väldigt nyttigt att träffa drivna och positiva människor, speciellt i denna bransch. Självklart har man blivit utnyttjat, men det är erfarenhet i sig. Det gäller att vara tuff men samtidigt ska man inte glömma bort att ha kul.

adena acovic1

Du har medverkat i danstävlingen Street stars. Hur var det att få medverka där?
Ja det var riktigt kul och spännande. 2010 vann jag för dansstilen house vilket gjorde att jag kom till finalen som hölls i Paris som heter Just Debout. Där möts alla finalister från hela världen och jag representerade Sverige såklart. Det var otroligt kul för att just när man medverkar i sådana tävlingar visar jag vem Adena är. Jag vann inte tävlingen men är hur glad som helst att jag kom så långt. Att få medverka i battle tävlingar är man sig själv än att man är bakgrundsdansare då man måste gå i en roll.

Har du någon dansartist som du inspireras av?
Oj, jag har väldigt många dansare som inspirerar mig; Min Store syster Sabina, och mina danskolegor Maggie och Malin. House Legenden Margery är så himla otrolig. Hon bara är! Och jag gillar henne och hennes otroliga, kraftiga energi. Martin grundaren till Street Star och Bruce grundaren till Juste Debout är en utav mina idoler också. ”The Twins” som dansar för Beyonce inspirerar mig väldigt väl. Men även saker och ting som händer i mitt liv samt musik inspirerar mig också. Erkah Badu och Robyn får jag stor inspiration av. Deras musik gör mig väldigt närvarande när jag dansar. I min dans uttrycker jag idéer och vad jag har varit med om. Det var en period i mitt liv då jag ville så mycket och komma in i dansvärlden på riktigt. Min dans var väldigt explosiv, stark och jag stack ut väldigt mycket. Nu när har jag varit och dansat i Kuba en månad känner jag att jag har växt inombords och idag är jag en annorlunda dansare. Många i min omkrets tycker inte att jag är lika explosiv längre men att jag verkar mer trygg i mig själv när jag dansar. Det känns positivt att få höra det. Man har då hittat sin grund som en dansare.

Kommer du att ha dansworkshop i Sverige eller utomlands?
Min plan är att åka till London och ta upp mina kontakter. Förhoppningsvis kommer jag att hålla dansklasser där samt gå på olika audtions. Men jag har inget bestämt ännu det är mer som en utforskning.

Versatility Beauty&Fashion tycker att ditt hår är strålande vackert. Hur tar du hand om det?
Tack! Mitt hår är rakt, lite vågigt och väldigt tjockt. Jag brukar tvätta mitt hår med Matrix schampoo men jag gör inte så mycket än att jag har håret i tofs. Jag brukar väl däremot balsamera håret, kamma och låta det vara. Det är det ända jag gör.

Brukar du besöka någon salong eller har du en speciell hårstylist du besöker?
Nej faktiskt inte. Min mamma har klippt mitt hår sen jag var liten. Det var en period jag gick hos salongen Tony&Guy, men de klipper på ett speciellt sätt. Så dit går jag inte längre.

Vad använder du för hårprodukter som du skulle rekommendera andra?
Matrix spray är en hårprodukt som jag kan rekommendera . Det gör ens hår glansigt och fint. Silikon droppar har jag hört är bra och vårdande för all hårtyper.

Har du någonsin gjort något mot ditt hår som du har ångrat?
Ja! För många år sen klippte jag av mitt långa hår och även rakade ena sidan. Det ångrade jag jätte mycket. Men som tur har det växt ut.

Smink eller naturell?
Naturell! Jag sminkar mig väldigt sällan. Jag tycker själv att jag inte passar i smink. Men när jag väl sminkar mig satsar jag på det naturliga hållet. Jag gillar blå och svart ögonskugga så det jag applicera om jag vill piffa till mig lite extra inför festligheter.

adena acovic3

Vilken/vilka smink produkter använder du som du skulle vilja rekommendera andra?
Face Stockholms hudfoundation är bra och Max Factory mascara gillar jag.

Vad gillar du mest med ditt vackra utseende?
Mitt leende! Jag tycker om att le.

Hur skulle du beskriva din kläddstil?
Den är ständigt varierande. Såsom dans uttrycker jag mig hur jag mår och hur mitt liv ser ut just då uttrycker jag mig även genom kläder. En period hade stora hattar, stora glasögon och stora stövlar. När jag åkte till Kuba blev jag så inspirerad av deras färgglada kläder. Människorna där är så simpla och jordnära och det har påverkat och inspirerat mig väldigt mycket. Så idag skulle jag beskriva min klädsstil väldigt lekfullt och spirituellt.

Har du ngn känd stilikon som du ser upp till?
Robert Cavali! Han blandar mode från Brasilien och Inka Indianer till Highfashion. Hans kollektioner är väldigt kryddigt och explosiv men ändå väldigt ödmjukt. Dolce Gabbana och Versace gillar jag också.

Vart går du helst och shoppar?
Jag har mina ställen där jag vet vad och vart jag vill köpa kläder, skor etc. Jag går mest till second hand affärer såsom Stockholms Stads Missionen, Myrorna och Beyond Retro. Jag brukar även handla på HM och Gina Tricot. Karen Millen brukar jag även shoppa eftersom jag är förtjust i deras klänningar.

Sista frågan: Vad anser du om det dominanta skönhetsidealet idag?
Mycket likadant, opersonligt och påklistrat. Det finns inte så mycket unikt kvar. Generellt så anser jag att allt inte är unikt att det skönhetsidealet är långa, smala och blonda tjejer med fjorton år i kroppen. Det ska absolut inte finnas några kurvor vilket jag tycker är trist. Om jag ska jämföra i Kuba så tror jag att skönhetsidealet där när det gäller kroppen så ska kvinnan vara kurvig men att vara smal är även okej. Där är de även väldigt personliga jämfört med Sverige. Skönhetsidealet i Sverige är stereotypiskt och stelt, vilket inte är så inbjudande. De har jag tänkt på när jag kom tillbaka från Kuba. Önskade att svenskar var mer personliga. Men jag antar att medierna anpassar sig efter samhället.

Text: av Charity Odum
Intervju: av Charity Odum
Bilder: lånad av Adena Asovic

Related Posts

INTERVIEW WITH DAILY BAEZ FERNANDEZ
INTERVIEW WITH DIVA CRUZ (IN SWEDISH)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *