Som vi alla vet är Yoga en bra träning för både kropp och själ. Dessutom måste man ha full koncentration för att ha full kontakt med “sitt inre”. Möt Aicha Gaye som har lyckats finna “sitt inre” genom Yoga som även gav henne modet att förmedla det för både barn och vuxna. Förutom Yoga kan inte Aicha Gaye leva utan hårprodukten Mixed Chicks som gör ett under för hennes otroliga fina lockar.

Tala om för oss vem Aicha är?
Jag heter Aicha Gaye och är 27 år gammal och är född och uppväxt i Stockholm närmare bestämt (Tyresö). Min mamma är finsk och pappa är från Gambia. Jag undervisar Yoga för både barn och vuxna och går fortfarande min 2åriga yogalärutbildning i Stockholm Kundaliniyoga Center i Reimersholme med 1 år kvar av utbildningen. Som person är jag väldigt energisk och glad med brinnande intresse för det kreativa – bland annat teater samt olika kulturer och har rest och bott i olika länder som London dit jag flyttade efter gymnasiet och arbetade i en känd klädesfirma vid namn HOBBs. Efter London blev det en tur till USA (Pennsylvania) där jag pluggade teater på college. Sist men inte minst Barcelona Spanien där jag pluggade spanska.

tumblr_inline_mmixk1bK811qjtxy8

Du är en yoga lärare och äger en facegrouppage som heter YogaLifestyle. När började du – och hur fann du moden till att undervisa Yoga?
Jag provade kundaliniyoga för några år sedan och har sedan dess känt en dragning och haft ett stort intresse för just kundaliniyogan just för att den formen av yoga har fokus på det fysiska men framförallt på ditt inre. Jag började min yogalärarutbildning för ett år sedan och det har vart en händelserik och själsutvecklande resa sen jag började min utbildning. Modet att undervisa yoga kommer naturligt från mig eftersom det är någonting jag brinner för och jag vet hur mycket yogan har hjälpt mig på olika sätt och därför vill jag förmedla det jag kan för andra.

???????????????????????????????

Vart brukar du undervisa?
Jag undervisar Yoga för barn i en förskola i Nacka samt för personalen.

Vad är skillnaden med ditt sätt vägleda yoga än andra yoga lärare?
De Yoga lärare som jag har mött har alla varit olik den andra och jag är också olik från alla andra. Det är ju så, alla är vi olika med olika bakgrunder och olika sätt att lära ut. För mig är det viktigast att vara sann mot mig själv och mot dem man möter och att ha ett öppet sinne och hjärta när jag undervisar.

Du brukar uppdatera på din facebook grupp YogaLifestyle om olika yoga övningar bland annat Mudra, Mantra, Kundaliniyoga samt lätta övningar som är bra för hjärtat. Beskriv gärna vad dessa övningar innebär samt vilka av yogaövningar som är din/dina favoriter?
Alla yogaövningar man gör har ett fokus på någonting. Man kan exempelvis välja ett yogapass som fokuserar enbart på hjärtat eller ett pass som balanserar ditt sinne eller känslor och så mycket mer.Kundaliniyoga är en dynamisk form av yoga som är just både fysisk och psykisk träning i samband med olika typer av andningsmetoder. Inom kundaliniyoga är meditation väldigt viktig och man avslutar ett yogapass oftast med en meditation. Mudras är olika handställningar eller positioner som man gör när man mediterar. Enligt den yogiska traditionen så tror man att genom handställningar så påverkar man olika delar av både kropp och psyke. Mantran är också väldigt vanligt i yoga och meditation just för att få bättre fokus. När du exempelvis mediterar med ett mantra så har du fokus på mantrat samt på din andning – det här är bra om man är tankspridd. Min absoluta favorit yogaövning är kamelen som är väldigt bra för ryggen.Den stärker ditt nervsystem och ditt mod.

???????????????????????????????

Versatility Beauty&Fashion är nyfiken på vad har du för favorit hårprodukt och som du kan tillråda till de som äger lockigt/krulligt frisyr?
Jag använder hårprodukter från märket Mixed Chicks som verkligen gör under på mina lockar. Jag upptäckte Mixed Chicks när jag var i London och sedan dess använder jag bara deras produkter. Finns att köpa i Stockholm på Blacknuss Hair and Care (Grev Turegatan).

Har du någonsin gjort någonting på ditt hår som du ångrar?
Oj… om jag har? Provat att klippa själv – rekommenderar INTE!

Naturell eller Make Up?
Naturell föredrar jag absolut till vardags. Smink är att piffa till med när man ska ut.

Har du någon skönhetstips som du kan rekommendera till andra?
Sömn, vatten, att vara försiktig i solen så att huden inte föråldras i förtid samt att undvika rökning och alkohol. Att äta färsk mat är en bra grund till finare hy. Även att påverka humöret såsom att ha färgerrika kläder/accesoarer som du blir glad av.

 tumblr_inline_mmixns4gVq1qjtxy8

Hur skulle du beskriva din klädstil?

Bekväm men personlig. Gillar att chocka ibland med att våga mixa olika färger.

Har du någon känd person som du får fashion inspiration ifrån?

Inte direkt. Jag blir mer inspirerad av exempelvis ”gatumodet” i Barcelona – bohemstilen som är oerhört attraktiv i mina ögon.

Vart går du som mest och shoppar?

H&M och utländska bazarer.

Sista frågan: Vad är ditt livsmotto?

Strävan efter god hälsa och inre lycka som jag kan förmedla till andra. Jag försöker att blicka inåt innan jag börjar sprida ett budskap.

Intervju: av Charity

Text: Charity

Bilder: Lånad av Aicha

Besök gärna Aicha Gayes webbsida  här  samt följ henne på twitter  här

Related Posts

INTERVIEW WITH DIVA CRUZ (IN SWEDISH)
INTERVIEW WITH ANNA TATTON!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *