Under perioden då jag modellade var idealet “skinny”. Det tog lång tid och hårt arbete för att försöka uppfylla de skönhetsideal som fanns då.. tills jag insåg att ett ideal är en social konstruktion där det inte finns något slutmål. Om man istället jobbar med sitt inre blir man också automatiskt nöjd med det yttre!

Möt vackra Anna Höggren som har medverkat i Healthy Movement with Versatility Beauty&Fashion 2016.

healthy movement

Vem är Anna Höggren?
Sedan jag kan minnas har jag alltid varit nyfikenhet på hur världen fungerar. Jag är aktiv i fler organisationer som behandlar frågor om internationella relationer och mänskliga rättigheter. Genom att engagera mig ideellt lär jag mig nya saker om världen varje dag. Jag ser också till att resa så ofta jag bara kan, det finns så mycket på min bucket-list som jag vill göra och se!

1

När jag inte jobbar, läser jag stadsvetenskapliga studieböcker, varvat med skissblocket och gitarren!

Hur skulle du beskriva din inre skönhet?

När jag lärde känna mig själv slutade jag bry mig om andras åsikter om mig. Så min inre skönhet är den sidan som är orädd och fri. Jag tror starkt på att man först måste trivas med sig själv, för att sedan kunna dela med sig av positiv energi till andra.

healthy movement

Vad gillar du mest med ditt vackra utseende?
Att jag ser hälsosam ut och känner mig frisk. Jag gillar hela min kropp, till och med mina små ärr som jag har samlat på mig genom åren. Dem visar att jag har levt!

10448813_10152926119927738_2234462636262458029_n

Vad älskar du som mest när det gäller ditt vackra hår?
Att det är tjockt, starkt, och lätthanterligt. Det växer ut väldigt snabbt, efter varje gång jag ångrat mig efter en klippning.

healthy movement

Vad är de tre saker du skulle rekommendera för kvinnor med rakt/vågigt hår?
• För att vårda håret rättvist, tror jag på att använda produkter utan silikoner, parabener och sulfater. Organiska och miljövänliga produkter bygger håret från grunden och inte enbart för den “kosmetiska” effekten.

• Se till att äta tillräckligt med vitaminer, B-C, zink, och järn är några byggstenar för ett friskt hår.
Själv tar jag nattljusolja som kosttillskott. Det är en ört som har många positiva effekter, även för hår och naglar.

• Ett annat tips är att fördela kallpressad kokosolja i hårtopparna innan duschen, eller använda det som en hårinpackning i längderna. Kokosolja är en naturlig näringskälla för håret!

Vad är de tre saker du inte skulle rekommendera för kvinnor med rakt/vågigt hår?
• Först och främst, att inte ha hästsvans för ofta, det sliter håret på mitten.
• Att inte locka/platta/färga håret för ofta. Tillslut ser håret oftast helt livlöst ut. Ge håret pauser så att det hinner återhämta sig.
• Styla inte för mycket – personligen tycker jag att det snyggaste håret är det ruffsiga, ofixade!

Det har varit mycket diskussioner kring varför det måste finnas en typ av kroppsideal. Ett exempel var ”Strong is the new skinny” 2013 skönhetsidealet. Versatility Beauty&Fashion är för hälsa och tycker att träning är det bästa medicinen för både kropp och själ. Men tyvärr finns det tjejer och kvinnor som misstolkar vad meningen med träning. Idag eftersträvar många kvinnor (och tyvärr unga tjejer) ”timglas kroppen” genom at använda sig av korsett vid trängning som många kändisar marknadsför via sociala meder såsom ochAmber Rose, Lindsay Lohan, Kim Kardashian West och hennes systrar Kourtney Kardashian och Khloe Kardashion mfl. Vad är din tankar kring dagens attityd för den nya kvinnliga kropps idealet?
Det är såklart helt OK att bry sig om sitt utseende, men det är så tråkigt när det blir till en fixering, och mycket pågrund av sociala medier. Det verkar som att självkänslan hos kvinnor (och unga tjejer) idag är stark sammankopplat med utseende.

Under perioden då jag modellade var idealet “skinny”. Det tog lång tid och hårt arbete för att försöka uppfylla de skönhetsideal som fanns då.. tills jag insåg att ett ideal är en social konstruktion där det inte finns något slutmål. Om man istället jobbar med sitt inre blir man också automatiskt nöjd med det yttre! Det finns ju så mycket annat man kan lägga sin tid och energi på än att försöka ändra på sig själv. För mig är en vacker person någon som strålar inifrån och ut! 😉

6

Hur ofta tränar du/ hur ofta tycker du att man ska träna för att må bra?
Alla har olika kroppstyper och mår bra av olika slags träningsformer. Min kropp har en extremt hög ämnesomsättning, vilket gör det svårt för mig att hålla min normalvikt om jag tränar för hårt. Då bryter jag ner kroppen istället för att bygga upp den. För att inte överbelasta min kropp försöker jag träna 2-3 dagar på gymmet, varvat med snällare konditionsträning, simning, löpning, ridning och yoga.

3

7

Processed with VSCO with a10 preset


Healthy movement with Versatility Beauty&Fashion är en kampanj där vi vill inspirera kvinnor världen över att sätta mål eller hitta sitt sätt för att uppnå hälsosammare hår, kropp och inre skönhet detta år av 2016. Om du vill vara med i rörelsen vad är dina mål för att uppnå Hälsosammare kropp, hår och själ (inre skönhet) detta år av 2016?

Hälsosammare kropp
Jag har bestämt mig för att dra ner på köttätandet och börja äta mer vegetarisk mat igen. Jag har aldrig mått så bra som när jag var 100% veg.

Hälsosammare hår
Att bara låta håret växa och bli riktigt långt. Det är min hårplan!

Hälsosammare själ
Då vill jag bli bättre på att leva i nuet och inte i framtiden… att inte ta på mig för mycket. Ibland planerar jag som om ett dygn har oändligt många timmar. Jag vill också spendera mer tid åt saker jag älskar..

Vilka sociala medier kan man följa dig på?

Instagram: Anna.michaela

Intervju av:
Versatility Beauty&Fashion