Versatility Beauty&Fashion har fått äran att träffa en ung och vacker kvinna som har gjort ett historiskt fenomen i Sverige, i fjol. Hennes handling uppmärksammades över hela världens media och idag föreläser hon för barn och ungdomar att hur viktigt det är att påverka samhället genom sin hobby eller vad man är passionerad för. Versatility Beauty&Fashion presenterar Felicia Margineanu, en dansande fotograf som helst klär sig feminint och i högklackat och som känner sig mer kvinnligare med kort hårfrisyr.

tumblr_inline_ml30p7nI0a1qjtxy8

Berätta för oss vem Felicia Margineanu är?
Jag är halv svensk och halv rumänsk och är en ung frilansfotograf. Jag är 18 år och studerar fotografi och språk på gymnasiet, men kände inte att jag utvecklades som fotograf så jag har tagit en sabbats år för att vidareutveckla mitt företag. Om man ska beskriva mig som person så är jag en driven och passionerad kvinna och uttrycker det genom fotografi och dans där jag showar och uppträder inom latinamerikanskt. Jag jobbar även mycket med barn och ungdomar, eftersom jag tror på individens utveckling. Förra året gjorde jag en demonstration, dagen efter valet och samlade ihop ca 10 000 personer på plattan där alla var emot Sverige Demokraternas ingång till Riksdagen.Och givetvis blev detta nyhet i princip över hela världens media.

Jag har tagit all den upplevelse och idag åker jag runt och föreläser på olika seminarium och har varit med på många intervjuer. Till exempel för två veckor sedan hade jag kurs tillsammans med DO (Diskriminering Ombudsmannen) om metod och utveckling inom diskriminering och hur man hanterar det inom olika organisationer eller i det civila samhället . Så detta har hänt dem senaste halva året. Man kan säga att jag är en ”allt i allo” person nu. På grund av min demonstration vill jag inte kopplas till något parti utan mitt mål är att satsa på individen. Man kan säga att jag kämpar för mänskliga rättigheter och det är just det jag föreläser för barn och ungdomar hur viktigt det är att påverka samhället. Man behöver inte vara med i en organisation (vilket är relativt ointressant speciellt för ungdomar) utan man kan påverka samhället genom sin hobby eller det man är passionerad för. Mitt mål är att inspirera barn och ungdomar att det spelar ingen roll vem du är. Det är viktigt att följa sina drömmar.

Du är en Fotograf och Versatility Beauty&Fashion undrar vad du brukar fotografera och vart du får din inspiration ifrån?
Jag får inspiration i allt. Jag kan få inspiration genom att prata med dig, i det här kaféet, när jag åker buss eller tåg och kollar ut genom fönstret. Jag kan hitta platser och känslor i allt i princip; människor jag träffar, främlingar på stan. Jag kan titta och hitta inspirations bilder på internet, skönhetsmagazine. Och det jag fotar idag är mest porträtt, skönhetsbilder, svartvit och editorial. Förut var mina fotobidler mer urban och färgglatt. Nu är det mer Edgy.

tumblr_inline_ml30shdTzU1qjtxy8 tumblr_inline_ml30sxq9Rs1qjtxy8

Brukar du ha utställningar eller kommer du att ha visningar i år?
Jag hade en fotoutstälning förut på Fashion market 2009. Men i år kommer jag dock inte ha någon fotovisning, inte om de närmsta två åren.

Versatility Beauty&Fashion tycker att du ser strålande vacker ut med din korta frisyr. Har du alltid haft korta frisyrer eller är du kvinnan som gillar variera olika hårfrisyrer? 
Jag klippte mig kort för ca 2 år sen och innan hade jag håret ända ned till rumpan. Och då när jag hade långt hår hade det uppsatt väldigt ofta tofs eller ”bulletofs”. Jag ville göra en förändring med håret men visste inte vad jag skulle göra. Men till sist fick jag för mig att klippa den kort det var lika bra eftersom jag inte behöver ha det uppsatt hela tiden längre. Jag fick alltid komplimang för mitt långa hår. Jag minns frisören som klippte mig och frågade mig om och om igen ifall jag var säker på att jag ville klippa mitt hår kort och det var jag och är det bästa valet jag gjorde i mitt liv.

Det har ändrat mig som person jag känner mig kvinnligare med kort hår. Det är inte alla som kan bära upp korta frisyrer. Mitt hår innan var halv lockigt och ljusbrunt vilket gav mig en varm och snäll ton. Och idag är den kort, svart och edgy vilket som sagt får mig att känna mig mer kvinnligare. Det är så häftigt hur hår kan ändra en som person både det yttre och det inre. Jag kan utgå från mig själv när jag hade långt hår kunde man gömma sig bakom håret, man var en av alla tjejer, det är feminint med långt hår. Men med kort syns man och bryter det stereotypiska med att alla tjejer ska ha långt hår. Jag minns hur killar i min skola blev helt galna. Jag känner mig som sagt mer feminint med kort hår vilket framhäver mitt ansikte på ett snyggare sätt. Så min korta hårfrisyr har byggt min självkänsla och självsäkerhet och jag känner att jag kan vara mig själv med kort hår.

Har du någonsin gjort något mot ditt hår som du har ångrat?
Kanske inte ångrat men jag klippte luggen en gång en ”bang” lugg. Det var svårt att hålla den på plats. Den kunde dela upp sig vilket var jobbigt och då hade jag långt hår också. Men aldrig mer ”bang” lugg!

Vad har du för favorit hårprodukt och som du vill rekommendera till andra?
Ärligt talat så använder jag inte så mycket hårprodukter. Men jag rekommenderar om man har kort hår bra vax som heter D:fi-D:struct som inte blir hårt på ytan. Den får håret att sitta på plats. Det ända jag använder är mouse. Man tappar orken med att fixa sitt hår när den är kort, men när jag väl fixar mig som sagt efter när jag har tvättat håret applicerar jag mousse när det är blött för att få det lockigt.

Make up eller naturell?
Det beror på tillfälle. Jag är så glad att har lärt mig mycket inom make up inom mitt fotande. Jag har jobbat med många makeup artister under mitt fotande och har lärt mig hur man sminkar sig på rätt sätt, eftersom alla inte passar i samma smink. De har lärt mig vad man ska framhäva. Till exempel jag har stora ögon. Men för att välja så föredrar jag Smink på ett rätt sätt.

Vad gillar du mest med ditt vackra utseende?
Jag har inte någon direkt komplex för mitt utseende och för min kropp jag har byggt min självkänsla och ha lärt mig att tycka om mig själv. Det är svårt som tjej att kunna säga så idag, eftersom vi har sådan stor press att alltid se vackra ut. Och genom mitt yrke som fotograf har jag sett hur medier kan verkligen förvränga bilder och det har jag tagit åt. Jag är kurvig och jag har speciellt utseende och har lärt mig att ”Work It” och låter inte det gå åt mig vilket jag tror är jätte viktigt. Men för att svara på frågan konkret så är jag är glad att jag har fått så stora ögon.

 tumblr_inline_ml30uwK30M1qjtxy8

Vilka sminkprodukter använder du?
Fortfarande när det kommer till produkter så har jag inget speciellt märke jag har fastnat för, utan kvalitén är det viktigaste för mig. Ibland har jag Mac produkt ibland L’oreal. Jag rekommenderar att fråga sminkpersonalen i butiken att rådgiva smink som passar just dig eller kolla gärna upp på internet. Jag är extra noga med ögonskugga för där anser jag att det viktigt att kvalitén på pigmenten är bra och inte försvinner efter några timmar. Foundation eller maskara kan jag lägga mer extra pengar för just för kvalitet. Det viktigaste för mig när det gäller festsmink är att ha bra grund. Har man inte bra grund spelar det ingen roll hur snygga ögonskugga eller läppstift du har, sminket blir inte snyggt. Så som sagt produkter för mig är så individuellt, men lägg gärna extra 100 kronor för att får bra.

Har du några skönhetstips som du kan dela med dig?
Det finns mycket. Kan börja med drick mycket vatten minst 8 gr, försök minska kaffet. Vatten är bra för både kroppen och för hyn. Skönhetstips jag kan ge när det gäller smink är att ha bra maskara och en bra grund, snygg läppglans gärna läppstift också, inte bara glans utan även färg är snyggt. Att må bra är viktigt genom att träna. Jag anser att mår man bra fysisk så bra mår du bra psykiskt. Till exempel nu när det är så fint väder sitt inte framför Facebook hela dagarna gå ut och promenera. Jag brukar promenera några timmar i skogen och man mår så mycket bra av det. Om vi går tillbaka till smink så är det oerhört viktigt att alltid tvätta bort all smink innan du går och lägger dig. Ta bort all smink och börja om på nytt när du vaknar. Va inte lat!

Beskriv din fashion of style?
Min klädstil är väldigt Feminint. Jag var mycket ”baggy” och hiphop förr. Men när jag klippte mig tänkte jag att man kommer att se min kropp ännu mer så jag ändrade min kläddstil och började klä mig mer feminint. Men det beror fortfarande helt på situationen om det är fest, middag eller möte så anpassar jag mig min klädstil till förhållandet. Jag har gärna svart på mig men med lite färgklick till det kan vara skor, bälte, snygg halsband, örhängen och helst ska örhängen vara stora, vilket jag älskar. Jag har höga klackar och kläder som är smickrade för min kropp; jag har väldigt stora byst och har sällan urringar utan framhäver dem på ett elegant sätt.

tumblr_inline_ml30wbAohy1qjtxy8

Det jag saknar här i Stockholm, speciellt vid utgång är att få kvinnor har klackskor på sig. Miami som är mitt andra hem, där har kvinnor klackskor överallt även till stranden. Det är så feminint och sexigt. Det känns som att tjejerna här har glömt klackar och är mer chill. Jag skulle vilja se fler Stockholms kvinnor med klackar oavsett om du är lång eller kort. Det är så snyggt, det ger en annan hållning. Om man inte är van vid högklackat öva hemma. Jag skulle tycka att det var så uppfräschande och jag skulle faktiskt bli väldigt glad av att se fler stockolms tjejer i klackskor som mår bra utav det.

Vart går du helst och shoppar highfashiondesignade butiker eller basklädd affärer?
De senaste åren har jag sparat pengar och shoppar loss i Miami. Där har de mer min stil somBabyphatBebe. Och där har de exakt det jag vill ha toppar med lite glitter på och kläder som är kvinnliga och feminint. Jag har svårt för att shoppa här i Sverige, det är inte så att jag är anti utan jag hittar helt enkelt inget här hemma. Dessutom så är det billigare att shoppa utomlands. Jag brukar även shoppa på Forever 21 som är lite åt GinaTricot, H&M, men deras kläder är mycket snyggare och billigare, till exempel om man ska jämföra en festklänning som kan kosta 600kr kostar här hemma kan det kosta 300kr där borta. Jag är inte snål men jag är ekonomisk och föredrar att shoppa utomlands. Jag rekommenderar att shoppa på internet också, man kan alltid skicka tillbaka om inte kläddplaggen du har beställt passar dig. Jag betalar gärna tull avgiften för att få hem en snygg klänning, tröja eller skor som jag vet ingen annan har som ger en slags utomlandkänsla.

Sista frågan: Vad är ditt livsmotto?
Håll huvud högt och följ ditt hjärta. Det är väldigt enkelt och fungerar i alla situationer. Att inte glömma vart man kommer ifrån är viktigt; sin egen bakgrund, vad man står för och vad man tycker. Det är inte världens lättaste men det funkar.


Intervju: av Charity
Text: Charity
Bilder: Tagen och Lånad av Felicia Margineanu
Besök Felicia Margineanus webbsida här

Related Posts

INTERVIEW WITH AMIRA FROM ROOTS BY NATURE (IN SWEDISH)
INTERVIEW WITH FELICIA LEATHERWOOD!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *