För först gången vi träffade denna vackra kvinna var när Versatility Beauty&Fashio fick fotografera henne på Drottninggatan i Stockholm för Stockholm street fashion 2012. Möt Hannah Plaschke som delar med sig av sitt mål för hälsosammare hår, kropp och själ 2015!

Vem är Hannah Plaschke?
Jag är 23 år gammal, född i Göteborg. Jag är både dansk, svensk och sydafrikansk. Jag bor i Köpenhamn och studerar på Copenhagen Business School. Jag är väldigt passionerat omkring fashion och skönhet.

Hur skulle du beskriva din inre skönhet?
Min inte skönhet är min charm tror jag och mitt goda humör. Jag smilar mycket och tycker om att skratta 🙂

Vad gillar du med ditt vackra utseende?
Jag gillar mina ögon – dom är gröna och ljusbruna.

Vad är det du gillar mest med ditt vackra hår?
Jag gillar min naturliga bruna hårfärg! Den er mörkbrun fast har lite ljusbrunt i sig med som ger det glans.

Vad är de tre saker du skulle rekommendera för kvinnor med vågigt/lockigt eller krulligt hår?

1) Använd dina lockar! Jag har nyligen fått klippt håret så jag kan använda mina lockar till våren och sommaren.

2) Klipp etager och använd curl créme eller mousse när du har tvättat håret. Man får jätte fina naturliga lockar ut av det.

3) Hitta en bra hårborste som inte gör håret för rakt (fx Tangle teezer)

Vad är de tre saker du inte skulle rekommendera för kvinnor med vågigt/lockigt eller krulligt hår?

1) raka håret.

2) tvätta håret varje dag.

3) klippa håret rakt (utan etage).

För 4 år sedan intervjuade Versatility Beauty&Fashion välkända natural hair stylisten Felicia Leatherwood. En utav frågeställtingarna vi ställde henne handlade om vad hon ansåg om trenden med att kvinnor med lockigt och krulligt hår slutar rakpermanentar sig och istället låter håret växa ut naturligt. Hennes respons var att hon inte ansåg det som en trend utan mer som en rörelse . Håller du med/ inte håller med med Felicia Leatherwood påstående?

Jag håller med Felicia Leatherwood. Jag tror det har varit en rörelse eftersom det inte var nått långvarigt. Natutligt hår och utseende och make up är väldigt inne just nu – en trend.

Det har varit mycket diskussion kring varför det måste finnas en typ av kroppsideal. Sedan 2013 handlar det om att kvinnokroppen ska se stark ut och därför är det nya idealet ”Strong is the New Skinny”. Versatility Beauty&Fashion är för hälsa och tycker att träning är det bästa medicinen för både kropp och själ. Men tyvärr finns det tjejer som misstolkar ”idealet” och tränar alltför mycket tills de skadar sig. Och istället för att vila trycker de i sig tabletter för att motverka smärtan som då ger dem möjligheten till att fortsätta träna pga rädslan att gå upp i vikt. Vad anser du om attityden kring det ”nya” kroppsideal?

Jag tycker egentligen inte om idéen om kroppsideal, fast jag stilar mot ett själv ändå. Jag tycker på ett sett bättre om det nya kroppsidealet eftersom det känns lättare att träna upp sig och bli stark framför att banta och bli skinny. Men jag tycker inte om att allt skall bli så hysterisk.

Hur ofta träna du/ hur ofta tycker du att man bör träna för att må bra?

Jag tränar 3-5 gånger i veckan. Det är väldigt olika hur mkt man kan och orkar träna. Fast om man kan få in i sitt schema att träna 2 gånger i veckan då har man ju en bra rytm som skulle göra att man mår bra. Jag får erkänna att jag mår sämre de veckor där jag inte har tränat.

Versatility Beauty&Fashion har startat Healthy movement with Versatility Beauty&Fashion 2015 dr vi vill inspirera kvinnor runt om I världen att sätta mål för att uppnå hälsosammare hår, hälsosammare kropp och hälsommare själ (inner skönhet) detta år av 2015. Om du skulle joina the movement, vad skulle du sätta för mål för att uppnå

  • Hälsosammare kropp
  • Hälsosammare hår
  • Hälsosammare själ (inre skönhet)

detta år av 2015?

Hälsosammare kropp: få in en bra rytm där jag tränar min. 3 gånger i veckan och äter min. 3 stora måltid om dagen.

Hälsosammare hår: klippa mitt hår varje 3. månad och vårda mitt hår med goda och nyttiga produkter.

Hälsosammare själ: jag vill bli bättre på at vila i mig själv och vara glad för den jag är nu. Jag måste bli mer tålmodig annars blir det svårt att uppnå mina mål 🙂

Intervju av: Versatility Beauty&Fashion

Related Posts

A letter from the editor in chief!
Interview with Michelle Chea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *