kenvbf

Versatility Beauty&Fashion tycker att era hår är vackert. Berätta gärna för våra läsare hur ni tar hand om ert hår och vad för produkter ni skulle vilja rekommendera de som har typ av ert hår?

Sam: Jag kan börja säga med att jag aldrig har rakpermanentat mitt hår. Däremot har jag en gång gjort Brazilian Blowout för att framhäva lockarna. Det ångrade jag och återvände aldrig till salongen. Jag använder hårprodukter från Mixed Chicks som fungerar för lockigt hår. Mitt hår tenderas att bli torrt och frizzigt under dagen, så varje natt innan jag går och lägger mig brukar jag återfukta håret och applicerar Kokos olja eller oliv olja och gör sedan flätor som jag tar ut tills nästa dag. Jag försöker att använda produkter som är naturliga. Mixed Chicks är fri från sulfater och paraben men är inte helt fria från onaturliga ämnen. Men de har kommit till halvägs och funkar bra för mitt hår.

Nea: Jag är kvinnan som har gjort allt med mitt hår; Jag har gjort braids, cornrows, rakat av hela håret, permanentat och har haft mellan frilla. Inte för så länge sedan fick jag för mig att vilja sluta rakpermanenta håret och låta det växa naturligt. Som jag nämnde tidigare så är jag en simmerska och har man krulligt eller lockigt hår finns det tendensen att håret torkas ut när man simmar så mycket som jag gör. Så varje gång innan mitt simpass masserade jag in olja i hårbotten. Varje kväll när jag kom hem flätade jag håret. Jag är en kvinna som jobbar mer än 8 timmar per dag och jag kände att jag hade verkligen inte tid och ork att ta hand om mitt det krulliga utväxten så som den verkligen behövde. Så jag återgick till att rakpermanenta mig. Men jag använder naturliga hårprodukter och återfuktar håret med oliv olja och ricin olja för att förstärka håret.

Har ni en salong eller någon hårstylist ni brukar gå till eller sköter ni håret själva?

Sam: Jag brukar bara gå till en salong för att trimma eller klippa mitt hår. Annars tar jag hand om mitt hår själv.

Nea: Jag sköter om mitt hår själv och om det behöver klippas går jag till min Mamma.

 

Har ni gjort något misstag med ert hår som ni har lärt er ifrån?

Nea: Att bära Lacewig! Det hade jag när jag bodde i London och de flesta kvinnor bar på Lacewig. För mig handlade det mer om att bära Lacewig för bekvämlighets skull och inte för att jag ville ha en annan hårtyp. En sak som jag faktiskt ångar att jag aldrig har gjort var att jag inte färgade mitt hår brunt och gjorde långa dreads innan jag rakade bort allt mitt hår.

Sam: Jag har aldrig gjort något drastisk med mitt hår. Däremot kan jag berätta att en gång när jag var i Egypten ville jag klippa mitt hår till en ny frisyr. Jag ville ha lugg och ganska kortklippt. Det slutade med att jag såg ut som pudel. Så varje gång jag går till salongen får frisören endast klippa mina toppar.

För två år sedan intervjuade Versatility Beauty&Fashion den berömda ”natural hair” stylisten Felicia Leatherwood, från USA. En fråga som Versatility Beauty&Fashion frågade henne var om vad hon ansåg om trenden bland kvinnor med lockigt och krulligt hår som slutar rakpermanenta håret och låter håret växa ut naturligt. Hon svarade att hon inte ansåg det som en trend utan snarare som en ”movement”, en rörelse. Håller ni med om hennes åsikt?

Nea: Jag håller nog med att det är en rörelse. Men jag tror också att det enbart inte handlar om hår utan ”natural hair” rörelsen har också påverkat människor att vilja använda mer till ekologiska hår- och hudprodukter. Svarta kvinnor har blivit medvetna om hur skadligt det egentligen är och ifrågasatter varför de rakpermanentar håret. Jag tror snarare att det började först som trend men sedan övergick till rörelse; Det skapades diskussioner och det fick kvinnor att vakna upp och inse att krulligt eller lockigt hår är också vackert och strävade efter naturliga produkter som är bra för krulligt och lockigt hår. Så jag tror att det är en positiv rörelse för ens välmående.

Sam: Jag har alltid varit ”natural” och har tyckt att det var konstigt med rakpermanent och ifrågasatte varför kvinnor skadar sig själva med att lägga kemikalier på håret för att få det rakt. Jag själv har alltid varit nöjd med mitt hår. Min syster har tjockare hår än vad jag har och hon permanentade sig. Jag tyckte att hennes hår var fin som den va och frågade henne varför hon gör det och hon svarade med att det blir enklare för henne att hantera.

Intervju: av Charity Odum

Bilder: tagen av Charity Odum

Missa inte tredje delen av intervju med Sam och Nea från Kenana Design.

Har du läst första delen av intervju med Kenana Design? Om inte klicka här.

Related Posts

Take care of your bleached blond hair!
Dare to be a colorful fashionable diva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *