knvb

Make Up eller Naturell

Sam: Naturell! Det är för att jag inte kan sminka mig. Min gräns är maskara, ögonpenna och läpp-gloss. Jag föredrar att ta hand om huden mer än att använda smink. Däremot om jag låter någon annan sminkar mig eller om jag går till någon make up artist ber jag alltid dem att sminka mig fast åt det naturliga hållet.

Nea: Jag skulle nog säga både och. Jag tycker att smink är jätte kul. Jag sminkar mig inte varje dag men när jag gör det älskar jag det. Jag älskar att bära rött eller lilla läppstift. Det är ett sätt att uttrycka sin personlighet genom smink.

Favorit smink märke?

Sam: Mac!

Nea: De har sån stor utbud och som vårt koncept med Kenana, de inkluderar alla människor. Jag är även inne på att använda mer av ekologiska sminkprodukter. Ett super bra ekologiskt puder som jag använder kommer från märket från UNE. Det känns bra att veta att man bär smink som inte skadar huden. Det ska kännas bra att framhäva sin skönhet med smink.

Vad har ni för sköhnetstips?

Nea: Jag brukar göra ett enkel ansiktbehandlig som inte kostar så mycket och inte tar så lång tid. Det jag brukar göra är ansiktsbastu. Jag kokar upp vatten häller det i en skål, tar handduk över huvudet och låter värmen öppna porerna i 10 minuter. Efter det tvättar jag bort svetten med vatten och sedan skrubbar försiktigt ansiktet med kokos olja och socker som jag blandar själv. Efter det sprayar jag ansiktet med vattenolja. Man får världens lenaste hud. Jag rekommenderar att göra behandlingen en gång i månaden.

Sam: Jag brukar göra samma behandling som Nea. Men däremot brukar jag varierar med havre eller råsocker. Behandling går väldigt snabbt och man känner sig fräsch efter varje gång man gör den.

Eftersom ni är klädd designer är Versatility Beauty&Fashion nyfiken på hur ni skulle beskriva eran kläddstil?

Sam: Jag skulle nog beskriva Neas kläddstil som Crazy(colorful) chic. Hon bär alltid färger vare sig det är skor, byxor eller tröja blus och det passar hennes personlighet.

Nea: Jag skulle beskriva Sams klädstil som Klass med simpel elegance– hon bär upp sina kläder på ett elegant sätt. Hon tycker om att det ska vara simpel.

Har ni ngn kändperson ni ser upp till när det gäller kläddstil?

Nea: Solange Knowles! Jag har aldrig varit så kär i någon kläddstil som hennes. Hon mixmatchar sina kläder med olika mönster på ett roligt sätt något som inte skulle passa alla. Men just på henne ser det bara helt enkelt rätt ut. Jag önskade att jag hade hennes garderob.

Sam: Jag har ingen favorit direkt. Jag har svårt för att fastna för en. Men Elisoas klänningar tycker jag om. Min syster brukar titta på koreanska tv serier och jag brukar sitta och titta med men det är mest för att jag tittar och beundrar deras kläder.

Vart brukar ni shoppas någonstan?

Sam: Jag hittar sällan min storlek här i Sverige och jag har väldigt svårt att hitta byxor. Varje gång jag provar byxor ifrågasätter jag om det är fel på mig eller dem? I London däremot shoppar jag loss, för där känner man sig normal och det finns storlekar för alla. Jag brukar shoppa på Monki eller beställer kläder från River Island. Annars älskar jag att designa och sy mina egna kläder.

kenanavbf3

Nea: Som Sam gillar  jag designa och sy mina egna kläder. Men jag  älskar också att shoppa och gör det  för mestadels utomlands speciellt i London. De har så mycket utbud. Jag gillar att shoppa hos River Island, All Saints och Karen Millen. Här i Sverige tycker jag om att shoppa på Zara och Vagabond.

kenanavbf2

Vad anser ni om det dominanta skönhetsidealet?

Sam: Det finns bara en väg och en mall och om modellen inte passar in i mallen måste hon gå ned i vikt och om hon är för lång justerar de det på något sätt. De försöker skapa kopior av orealistisk kroppstyp och jag tycker att det är så synd. Vi kvinnor är olika! Därför vill vi med Kenana skapa fler vägar för kvinnor som vill känna sig vackra och att de är en skönhet.

Nea: Jag vill tillägga att jag som brunhyad kvinna och muslim känner ibland att man inte har någon riktigt att se upp till. Det finns inte så många svarta modeller idag och det är ett problem! Jag tycker att det är extra vikigt att representera fler etniska, starka kvinnor med ambition och ledarskaps anda som vill och kan inspirera andra. Vi vill ha sådana kvinnor som kan och vill vara en del av vår kläddkollektion Kenana; Kenana vill skapa kläder utöver utseende som finns i en utseendefixerad bransch.

Vad tyckte ni om  intervjunerna med Kenana Design? Vad anser  ni om deras koncept om att skapa snygga och fashionable kläder för kvinnor oavsett kroppsform? Lämna gärna en kommentar på kommentarfältet här nedan. Om inte ni har läst första och andra delen av intervju med Kenana Design kan ni klicka här och här.

Intervju av: Charity Odum

Bilder: tagen av Charity Odum

Related Posts

Dare to be a colorful fashionable diva!
Reconsider on what you are doing to yourself!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *