Versatility Beauty&Fashion har fått möjligheten att träffa en underbar vacker kvinna med kreativ själ, som har stor passion för musik där hon själv säger att hon hör hemma. Denna vackra kvinna var tidigare medlem i pop-gruppen Lovegeneration, men är idag en soloartist och går vid namnet som träffade henne rakt in i hjärtat. Möt Coco a.k.a Mikaela Urbom som delar med sig i intervjun om sin nyfunna kreativitet med sitt hår, om skönhetstips samt om sin åsikt om skönhetsidealet idag. 

mikaela coco

Versatility Beauty&Fashion vill veta vem Mikaela Urbom är?
Jag är en 19 årig tjej som har stort passion för musik. Jag har sjungit inom kör sedan jag var liten och känner att musik är där jag hör mig hemma. Förutom musik har jag även intresse för fotografi och genom att jag befinner mig inom musik branschen får jag nu möjligheten att kombinera musiken och fotografi väldigt mycket vilket passar mig så himla bra för min kreativitet och är vad som representerat Mikaela. Om mina vänner skulle beskriva mig skulle de nog säga att jag är utåtriktad och tar för mig, men är ändå försiktig i visa plan. De skulle nog också säga att jag är rätt envis.

Tidigare var du en utav medlemmarna i musikgruppen Lovegeneration. Men idag satsar du på att göra solokarriär och framträder under namnet Coco. Versatility Beauty&Fashions fråga är när du fann ditt intresse och passion för att uttrycka din kreativitet genom musik samt hur skulle du jämföra skillnaderna med att arbeta som soloartist och som gruppmedlem?
Som jag nämnde tidigare fann jag musiken väldigt tidigt som liten, men sen fann jag ett annat intresse nämligen konståkning. Jag sysslade med det ett tag, men slutade med det och återfann kärleken till musiken igen.

Fördelen med att vara en soloartist är att man får bestämma själv och har mer kontroll på vad och hur man vill uttrycka sin kreativitet. Nackdelen är att det blir stressigare och man får inte det stödet man hade när jag jobbade tillsammans med Lovegeneration. Vi är fortfarande vänner och de är helt fantastiska! Men jag kände och behövde uttrycka mig på mitt sätt och det jag tror på. Och som soloartist är det viktigt att omringa sig med människor som är positiva, därför omger jag mig och samarbetar med människor som hjälper med min musik.

Hur skulle ni kort beskriva er musik? Finns det någon dold agenda eller specifikt budskap ni vill föra fram eller använder ni endast er konstform för att uttrycka er kreativitet?
Låttexter jag skriver kommer väldigt mycket inifrån, dvs vad jag har gått igenom och mina erfarenheter i livet. Dessa låtar blir väldigt djupa, kärleksfullt och soulfull, men givetvis skriver jag även låttexter som är mer klubbaktiga dvs mer pepp och glada låtar. Producenter som jag samarbetar med är Andre Moraru. Jag jobbar även med en producent som heter Fredrik Sonefors. Nikisha är min högra hand, dvs att hon är min Manager och är ett fantastik PR som hjälper mig väldigt mycket. Sen har jag även stylister som hjälper mig mycket. Det är så himla kul att omge sig med människor som har samma värderingar som en.

Vad kan man som ett fan förvänta sig av er som musiker i framtiden? Dvs. om ni har flera inplanerade uppträdande i Sverige/Utomlands i år, musik videos, singlar eller framtida album?
Jag har två singlar som är klart. Spelningar kommer jag att givetvis ha, en del är redan inbokade.

Vad har digitala medier (Spotify, Youtube och Itunes) och sociala medier (Myspace, Facebook, Devote) betytt för spridandet/utveckling av er musik och karriär?
Det har betytt jätte mycket för mig. Jag bloggade väldigt mycket förut när jag var med i Lovegeneration. Gjorde det ett tag också som soloartist, men har lagt det åt sidan för att lägga all min fokus på musiken. Men givetvis är sociala medier såsom facebook och youtube ett fantastiskt verktyg för att sprida sin musik samt är det lysande sätt att nå ut till sina fans.

Ert artistnamn Coco är väldigt unikt och Versatility Beauty&Fashion undrar om det finns en speciell tanke bakom namnet och vad det innebär?
Jag minns att jag satt med mitt team och de frågade om jag ville ha ett artist namn och i sådant fall vad. Coco ploppade bara ut och det träffade rakt i mitt hjärta och kände att det representerar mig. Så det bara kom!

mikaela coco1

Vem skulle du säga är din favorit artist inom musik och som du blir inspirerad av?
Det finns så himla många olika, men jag tycker om Christina Aguleiras fantastiska röst, Beynoce Knowles är fenomenal och vacker, Rihnna är en fantastik entertainer. Jag gillar även Mowtown musik. Faktiskt gillar jag att lyssna på olika typer av musik och har många olika artister som inspiration detta för att inte fastna i ett och samma genre. Jag tror också på att om man lyssnar och tar till sig olika typer av musikgenre utvecklar man sitt musikkreativitet. Sen så vill jag tillägga att det är viktigt att inte ta efter någon annans stil utan ha artister som en inspiration men sedan omvandla det till det egna.

Versatility Beauty&Fashion tycker att ditt korta hårfrisyr är väldigt snyggt. Dela gärna med er dig hur du tar hand om ditt hår?
Tack! Jag måste först säga innan jag blev så här korthårig hade jag långt blont hår och gjorde aldrig något med mitt hår. Jag till och med vågade inte toppa mitt hår. Men sen kom tiden man vill förändras och då färgade jag mitt hår rött. Efter ett tag bestämde jag mig att klippa lugg och blonderade enbart luggen och lät resten av håret att vara rött. Med all förändring på så kort tid blev håret till det sämre och då bestämde jag mig till att klippa såhär kort. Hur jag tar hand om mitt hår är att jag behåller mig till en och samma produkt. Jag tror verkligen på att om man skiftar till olika produkter blir håret till det sämre. Jag brukar balsamera håret och kör inpackning. Jag brukar inte tvätta håret allt för ofta.

 mikaela coco3

Har du någonsin gjort någonting med ditt hår som du ångrat?
Egentligen inte. Som jag nämnde var jag väldigt feg med att göra förändring på mitt hår. Idag gillar jag att experimentera och hår är bara hår. Blir det fel är det bara att raka av det. Håret växer alltid tillbaka.

Brukar du ta hand om ditt hår själv eller besöker du någon speciell salong/frisör?
Jag tar hand om mitt hår själv. Och visst besöker jag salong men det varierar vart jag går. Har inte riktigt hittat mitt ”stamsalong” ännu.

Vad använder du för hårprodukter som du gärna vill dela med dig till andra kvinnor som har din typ av hår?
Jag skulle rekommendera Matrix Biolage leave-in inpackning. Hårprodukten innehåller mycket proteiner som stärker hårstråna och ger håret bra kvalité. När jag väl ska föna håret brukar jag smörja in värmeskydd innan jag använder mig av hårfön.

Kan du ge något exempel på en kändperson som har en hårstil som du beundrar eller helt enkelt tycker är väldigt unikt och eget?
Jag vill först och främst säga att jag gillar ditt afrohår! Jag gillar alla typer av hårtyper/hårstilar och kan inte nämna specifikt en kändpersons hårstil jag beundrar. Ibland önskar jag att jag hade lång och svallande lockar som Beyonce, Janelle Monae snygga hårstil tycker jag om eftersom den är väldigt unikt.

Naturell eller Make Up?
Det beror tillfälle och vad man känner för. Absolut känns det skönt och fräscht att gå runt utan smink, och ibland vill man piffa upp sig lite och sminkar sig naturellt. När det är dags för festligheter vill man gärna se så snygg ut som möjligt då vill man framhäva sin skönhet lite extra väl. På scen brukar jag ha mera smink för att det ska synas från långt håll. Men om jag ska välja föredrar jag smink fast på ett naturligt sätt.

Vad gillar du mest med ditt vackra utseende?
Min mun!

Vilka sminkprodukter använder du?
Bare minerals. Huden får andas och ger en naturlig finnish. Sminkprodukten är lite dyrt dock men det är värt det.

Har du ngn skönhetstips som du skulle vilja dela med dig?
Att äta och sova är bland det viktigaste för oss att kunna fungera som en människa. Äter och sover man för lite märks det direkt på huden. Många går runt och har ingen aning om vad de har för hudtyp. Kolla upp det! Fråga en hudstylist och testa dig fram en kräm som passar dig bäst och håll fast vid den. Använd ansiktes mask varannan vecka.

Hur skulle du beskriva din kläddstil?
Jag vågar att klä mig “annorlunda” och leka med mode efter humör och kreativitet.

 mikaela coco5

Har du någon känd stilikon eller designer som du ser upp till?
Erin Wasson

Vart går du helst och shoppar – i high fashiondesign butiker eller mer neutrala klädbutiker med ett bredare basutbud?
Definitivt neutrala butiker. Jag älskar second hand butiker! Man hittar så mycket som man kan sedan designa om. Kläder från H&M tycker jag även om. De har alltid snygga och nytänkande kläder och de har verkligen förstärkt sitt varumärke enormt!

Sista frågan: Vad anser du om det dominanta skönhetsidealet idag?
Jag har faktiskt aldrig sett upp till vad som anses vara skönhetsideal. Jag gillar det unika och uppseende väckande utseende såsom människor man möter på stan. Jag menar de är riktiga människor och ser ut som människor. Modeller som framställs på mode och skönhets tidningar är rent fantasi vilket inte är så bra att följa för att det bemöter inte ens verkliga behov om hur man ska se osv. Jag tycker att din webbtidning är jätte bra eftersom du lyfter fram viktiga aspekter och representerar olika skönheter vilket är verkligheten. Jag menar tänk om alla såg likadana ut, Gud vad tråkigt det skulle va! Och sen så vill jag säga att alla tycker om olika utseenden. Jag tycker att de mörka och den mörka hudfärgen är det vackraste som finns! Och någon annan kanske tycker om en helt annan typ av skönhet. Det finns så många olika skönheter och att medierna ska bestämma vad jag ska tycka om för ideal är finns inte på kartan!

Intervju: av Chartiy Odum
Text: av Charity Odum
Bilder: Bild 1, 2 tagen av Andres. Bild 3, 4 tagen av Charity Odum
Gilla Mikaela (Coco) Urbom Facebook Fanpage här samt webbsida här

 

Related Posts

INTERVIEW WITH AMIRA FROM ROOTS BY NATURE (IN SWEDISH)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *