Det är tabu belagt att kvinnor kan få hårutväxt på överläppen eller hakan. Men som många inte tänker på är att vi alla föds med hår på både kroppen och ansikten. Det är på grund av hormoner som hår utväxten kan växa som fjun eller som hår. Givetvis anser inte kvinnor det attraktivt att ha hår på överläppen och använder sig av hårborttaningsmetoder såsom laser, vaxning, kemikalier, pincett eller rakning. Visa metoder fungerar för några men inte för andra till exempel, för att en laserbehandling för hårborttagning på ansiktet ska fungera som bäst måste personen i fråga ha ljus hudfärg och mörka hårstrå. Använder man sig av vaxning finns det risk att man får snabbare rynkor, speciellt om man tillhör gruppen som har känslig hudtyp.

Trådning är den enda hårborttagningsmetoden som fungerar för alla hudfärger, hudtyper och hårtyper. Möt trådningsspecialisten Mina Valadi,  som är grundaren och ägaren av skönhetssalongen Natticole i Kungsholmen Stockholm. mina_valadi_natticole

Berätta för oss vem Mina är?

Jag är en entreprenör med tre barn och en stor portion livslust med rötter från Persien. Jag har stort intresse för personlig utveckling och är bl.a diplomerad lifecoach, jag är även med i ett musikband med mina systrar. På fritiden dansar jag magdans, poledance, tränar yoga och går på gym.

Jag lever efter tre enkla budord som hör till den uppfostran jag fått, det är en urgammal persisk filosofi från en tro som kallades “Zarthosht” vars enda uppmaning är- Tänk positivt, säg positivt & bete dig positivt

Hur länge har du drivit Natticole?

Jag har drivit Natticole i snart fyra år. jag och min syster Mona köpte salongen 2010, det var en gammal tobaksaffär från början som vi total renoverade. när vi första gången kom in i den lilla lokalen blev det kärlek.

Vad betyder Natticole?

Salong natticole är en vision, en dröm som blev verklighet!

Skärmavbild 2014-02-17 kl. 13.34.37_Antonio_Clean

Varför startade du salongen? (Historan bakom Natticole)

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att någon dag äga och driva en egen salong. Det är så roligt för namnet Natticole hittade jag och min syster på redan när vi var mamma lediga. Jag hade bara två barn på den tiden och Mona hade en dotter. Vi brukade alltid gå på promenader och  dagdrömma ihop om alla möjligheter som man kunde ha.  Det var under en av de promenaderna som vi diskuterade om hur coolt det vore att äga en butik ihop, vi hittade på vad vår butik skulle heta och då slog vi ihop våra barns namn; Nathalie, Nicole,Leo dessa tre namn fick bli Natticole. 2 år senare ringde min man och sa att det var en lokal ledig nära ett ställe han åt lunch och bad mig ringa för att höra om jag kunde ta över den.

396407_240244909383525_1438745320_n

För mig kändes det naturligt att fråga Mona om hon ville vara med även om hon inte är frisör. Hon är min stöttepelare och investerare, jag är så tacksam att hon ville vara med och förverkliga våran dröm, det handlade väl bara om rätt tillfälle för att vi skulle få det att gå i uppfyllelse….

Intervju: av Maria Hultberg och Charity Odum

Missa inte del två av intervju med Mina Valadi

Boka din tid hos www.natticole.se

Och följ Natticole på

Facebook Natticole Stockholm

Instagram @natticolesthlm

Twitter @natticole

Youtube Natticole

 

Related Posts

Benefits of threading for both men and women!
Interview with Mina Valadi part ii (in swedish)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *