Vad gjorde du innan du startade Natticole?

Innan jag startade Natticole hyrde jag stol  i en salong i Täby jag hade faktiskt precis fått min yngsta son och jobbade deltid. Jag hade varit mamma ledig och den förändringen resulterade att jag fick byta salong , jag minns att jag kände mig lite missnöjd då det var som att få börja om med allt. Min son var knappt 1 år när jag fick börja jobba. Det var under den tiden som lokalen dök upp. Det kändes som det mest fantastiska som kunde hända.
Jag minns att många reagerade på att jag vågade köra eget med en liten bebis. För mig handlade det om att stå i en punkt där jag ändå hade fått börja om, att bli mamma ledig innebär ju tyvärr att man även missar några kunder, men självklart har jag mina absolut lojalaste kunder som faktiskt fortfarande är kunder hos mig det är en underbar känsla att ha sådana trogna kunder, är så tacksam att jag har de.

Vad är salongen specialiserade inom?

Salongen är specialister i olika områden, vi är så klar mest kända för trådning , men vi gör även avancerade klipptekniker och färg speciallister,keratin behandlingar och hårförlängning olika styling med mode inriktning. Jag har alltid strävat att jobba med lika duktiga och även duktigare specialiserade frisörer som fått jobba hos mig. Jag personligen har varit frisör sedan 1998 jag gick en tre-årig frisör utbildning och har sedan utbildat mig mycket genom att ha gått på olika kurser och fördjupa min kunskap. Jag har bland annat bott i Italien och jobbat hos en stjärnfrisör som vunnit VM i frisör eller som de säger på italienska campione del mondo. Har haft stjärnfrisörer som Charles Ahlring som även utbildar andra frisörer i olika klipp och färg tekniker, han berikade mina kunskaper ännu mer.

Skärmavbild 2014-02-17 kl. 13.30.02_Ingrid

För mig känns det självklart att ha duktig personal i min salong, sen kan ju livet få sina vändningar och folk går olika vägar men är tacksam åt alla de olika personal jag under salongens tre år haft. Alla de har på ett eller annat sätt lärt mig och berikat mitt liv. Att driva en salong är framförallt en viktig resa där man ständigt lär sig att växa som person, man ställs inför viktiga omständigheter och man lär sig att fatta beslut som på ett eller annat sätt påverkar ens liv. Jag har haft anställda , hyrt ut stol och fortfarande provar mig fram till att hitta det som funkar bäst för salongen.

Just nu har jag en jätte härlig personal som är prov anställt hos Natticole och det känns väldigt roligt att jobba med en riktig proffs frisör. Han är en färg och klipp speciallist som behärskar även barberar kunskaper, han har jobbat i New York som stylist och stylat stora stjärnor och modeller. Jag tycker det är fantastiskt att ha han hos mig även om han inte riktigt kan språket ännu då han bara bott här i 5 månader så funkar det riktigt bra för han pratar engelska. I en bransch som frisör är det ändå resultat som är viktigast och det är jätte härligt att alla kunder som får en behandling av oss blir super super nöjda.
Det är den känslan som gör att jag  bara älskar att jobba, att göra en annan person ännu vackrare och inte bara på utsidan även på insidan, det är faktisk det som även drev mig att vilja utbilda mig till professionell coach, att kunna erbjuda en person som sitter under en kort stund och öppnar sitt hjärta och veta att man har den kunskap som krävs att även kunna erbjuda inside beauty:)

Varför ska man komma just till dig?

Varför man ska komma just till mig? Svaret på den frågan känns lite konstigt att ge . Jag tror att de möten jag hittills haft har varit så mycket mer än bara en klippning. Många av min nya kunder hade bara av en slump hamnat hos mig och det slumpen har alltid slutat med ett betydelsefull stund. Jag tror att frisör och kund handlar om personkemi, jag brukar erbjuda mina nya kunder gratis konsultation och rådgivning. Tror att efter ett sådant möte får man en chans att själv avgöra varför man ska komma just till mig. När en frisör förstår sin kunds önskemål och kan ge råd och tips om hur den personen ska ha sitt hår och det bara klickar då vet man varför.

När upptäckte du din begåvning och passion för trådning?

2014-02-11 13.19.10_Hagrid_Cornered

Min passion för trådning kom redan som 11-12 åring. Jag lärde mig det snabbt och tillhör man en familj med bara tjejer går det fort att öva sig och bli proffs. Jag var bara 12 år när jag lärde även mina systrar och  kusiner att tråda.

Vart ser du dig själv som hår-, skönhets trådnings stylist och salongen Natticole om 5 år?

Om 5 år ser jag mig själv driva ännu fler ställen och jag tror att mina kurser och min coaching och musik innebär att jag är mycket mycket mer än bara en frisör. Jag tror även att jag om fem år har min berömda  salongs kedja, jag har redan den andra salongen som ligger i Iran och tredje salongen är på gång, tror att det är viktigt att fortsätta ha stora drömmar.

Något annat du vill tillägga?

Jag vill gärna avsluta med en härlig citat från Michelangelo

” Den största faran är inte att vi siktar för högt och missar målet – utan att vi siktar för lågt och når det”

 

Intervju: av Maria Hultberg och Charity Odum

Boka din tid hos www.natticole.se

Och följ Natticole på

Facebook Natticole Stockholm

Instagram @natticolesthlm

Twitter @natticole

Youtube Natticole

Related Posts

Interview with Mina Valadi (in swedish)
My first threading expierence - by Hampus Sanden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *