Jag gillar inte hur det har blivit sån hype över det hela med träning, diet att man ska se ut si och så , det är bara stressande och ger en fel bild till tjejer/killar. Jag tror det handlar om självrespekt och mycket mentalt. Lyssna på din kropp för du har bara en och älska den.

Det har varit en sådan är ära att få möjligheten att intervjua denna vackra och unika skönheten med harmonisk själ. Möt Nasime Brown som i denna intervju delar med sig om hennes perspektiv om skönhetsideal och diskussionen kring natural hair;om det  är en rörelse eller en trend. Nasime Brown har joinat #healthymovementvbf 2015 och därmed berättar om hennes mål för hälsosammare kropp, själ och hår detta år av 2015.

nasime brown vbf8

Vem är Nasime Brown?
Jag är en 25-årig tjej som är uppvuxen nere i småländska skogarna. Jag dagdrömmer, har ett öga för detaljer, är en riktig glädjespridare och blir kär i allt och alla… Spontan och går mycket efter magkänslan.

Hur skulle du beskriva din inre skönhet?
Min inre skönhet är att jag har börjat acceptera mig själv för den jag är. Allt sitter inte på utsidan, utan insidan hur du är som person. Jag är väldigt social samtidigt som jag är tillbakadragen och iakttar och väldigt öppen av mig. Jag tror att jag har det där lugnet i mig som andra uppskattar. Men jag tror det är något man ständigt kommer att jobba på resten av livet.

Vad gillar du med ditt vackra utseende?
Att jag har fått det bästa av två världar. Min mamma är svensk och min pappa är amerikan. Men om jag ska säga något specifikt så är det mina ögon just för att mina pupiller är inte runda utan har formen av en vattendroppe som är upp och ned.

versatility beauty and fashion

Vad är det du gillar mest med ditt vackra hår?
Att ingen dag är sig lik med mitt krull. Och att jag sedan hade modet till att raka av allt. Så nu är det drygt 4 månader sen och på den korta tiden har det växt väldigt fort så nu rockar jag en kort mikrofon! Jag bara älskar det!

versatility beauty and fashion nasime brown vbf5 nasime brown vbf7

Vad är de tre saker du skulle rekommendera för kvinnor med lockigt eller krulligt hår?

  • Att älska det och att bära det med stolhet.
  • Försök att använd mera naturliga produkter som gynnar ditt hår.
  • Drick mycket vatten!

Vad är de tre saker du inte skulle rekommendera för kvinnor med lockigt eller krulligt hår?

  • Rak permanenter, sliter på håret och förstör dina lockar.
  • Platt helst inte.
  • Undvik farliga kemikaliska produkter.

För 4 år sedan intervjuade Versatility Beauty&Fashion välkända natural hair stylisten Felicia Leatherwood. En utav frågeställtingarna vi ställde henne handlade om vad hon ansåg om trenden med att kvinnor med lockigt och krulligt hår slutar rakpermanentar sig och istället låter håret växa ut naturligt. Hennes respons var att hon inte ansåg det som en trend utan mer som en rörelse . Håller du med/ inte håller med med Felicia Leatherwood påstående?
Jag skulle säga både ja och nej. Jag känner att man bara måste börja titta sig i spegeln och acceptera sig själv, hur jag ser ut och för den jag är. När jag var yngre blev jag mobbad för mitt utseende och namn. Jag började platta mitt hår ständigt för att jag trodde jag skulle bli mer accepterad och under min gymnasie-tid visste inte många att jag hade afro tills sista året då jag inte pallade mer. Men nu så skiter jag i det och försöker göra det som är nyttigt för mitt hår och struntar i vad andra tycker. För mig handlar det inte om en rörelse eller en trend det handlar om att våga vara mig själv och vara stolt för den jag är.

Det har varit mycket diskussion kring varför det måste finnas en typ av kroppsideal. Sedan 2013 handlar det om att kvinnokroppen ska se stark ut och därför är det nya idealet ”Strong is the New Skinny”. Versatility Beauty&Fashion är för hälsa och tycker att träning är det bästa medicinen för både kropp och själ. Men tyvärr finns det tjejer som misstolkar ”idealet” och tränar alltför mycket tills de skadar sig. Och istället för att vila trycker de i sig tabletter för att motverka smärtan som då ger dem möjligheten till att fortsätta träna pga rädslan att gå upp i vikt. Vad anser du om attityden kring det ”nya” kroppsideal?
Jag gillar inte hur det har blivit sån hype över det hela med träning, diet att man ska se ut si och så , det är bara stressande och ger en fel bild till tjejer/killar. Perioden när jag var runt 15-17 så spelade jag basket och tränade 6 dagar i veckan och där lät jag inte kroppen vila alls, jag kunde träna när jag var sjuk… Och åt väldigt lite så det resulterade i att jag svimmade ofta. Bara för att nå något overkliget ideal. Jag tror det handlar om självrespekt och mycket mentalt. Lyssna på din kropp för du har bara en och älska den.

versatility beauty and fashion

Hur ofta träna du/ hur ofta tycker du att man bör träna för att må bra?
Det kan pendla allt från flera gången i veckan till inget alls på nån månad. Och jag försöker att variera mig med styrketräning, powerwalks, yoga och basket.

Samma sak där som frågan innan, känn efter hur det känns i kroppen.Variera gärna med olika typer av träningsformer tex styrketräning, klättring, simning, yoga you name it. Händer ofta att man kommer med sina ursäkter då kan det vara peppande med något nytt.

Versatility Beauty&Fashion har startat Healthy movement with Versatility Beauty&Fashion 2015 där vi vill inspirera kvinnor runt om I världen att sätta mål för att uppnå hälsosammare hår, hälsosammare kropp och hälsommare själ (inner skönhet) detta år av 2015. Om du skulle joina the movement, vad skulle du sätta för mål för att uppnå detta år av 2015?

  • Hälsosammare kropp: Mer regelbunden träning utan förstora uppehåll. Äta mer nyttigare och sundare mat. Dricka mer vatten!
  • Hälsosammare hår: Mer användning av naturliga produkter.
  • Hälsosammare själ (inre skönhet): Meditera regelbundet.

Inom vilka sociala medier kan man följa dig?
Instrgram @fkanassekladd
Blogg: nasimeamazona.wordpress.com

Något annat ni vill tillägga?
Ett stort tack till Versatility Beauty&Fashion för att ni ville ha med mig!

Intervju: av Charity Odum

Related Posts

The winner of Hydratherma Naturals product giveaway!
Interview with Julia Rose!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *