Att ha fått chansen att intervjua denna vackra, milda och kreativa kvinnan är en stor ära för Versatility Beauty&Fashion. Möt Signe Siemsen som bland annat delar med sig om sin stora kärlek till sin son, tankar om skönhets ideal och erfarenheter hon har haft some modell. Signe har gått med Healthy movement with Versatility Beauty&Fashion 2016 och delar med sig om sina mål för ett hälsosammare liv detta år av 2016. 

Signe

Vem är Signe Siemsen?
Jag är 27 år gammal, från Stockholm. Mångsysslare som älskar att använda händerna. Textila hantverk, måleri och skulptur är sådant jag måste få jobba med för att kunna leva. Just nu är jag hemma med min ett och ett halvt-åring och fokuserar helt och hållet på honom. Det mest magiska som någonsin hänt mig är att få bli mamma.

Signe

Berätta om din blogg milk.freshnet.com?
Jag bloggade om mitt liv, fest, mode, skönhet och mat under åtta år. Men när jag blev mamma insåg jag att jag ville fokusera på min familj och kände att jag var klar med bloggandet. Så sedan ett år tillbaka är min kära blogg nerlagd.

Hur skulle du beskriva din inre skönhet?
Jag är äntligen trygg i mig själv, vilket jag tror gör det lätt för mig att ge kärlek till min omgivning och utsatta människor. Empati är en av de viktigaste egenskaperna hos en människa enligt mig.

Vad gillar du mest med ditt vackra utseende?
Jag älskar hela min kropp, varenda centimeter! Att den har skapat, burit, fött och ger näring och trygghet åt en annan människa är så fantastiskt att jag kan börja gråta bara jag tänker på det.

Processed with VSCOcam with b3 preset

De flesta flickor drömmer om att bli kända eller att bli modeller. Som vi alla vet är mode och fashion industri tufft och är inte så glamorös som det ser ut. I ett dokumentär som heter ”The color of beauty” får man se en afro- kanadensiska modellen vars namn är René som kämpar sig genom New York top model agenturer i förhoppning att få vara med i New York fashion week 2008. I dokumentären intervjuade de en model agentur som yttrade sig, för att de ska anlita en svart model måste hon se ut som en vit kvinna doppad i en choklad. Vad är dina tankar kring yttrandet och tankesättet de har i mode industrin? Har du någonsin upplevt liknade behandling som René?
Det är så hemskt att modeindustrin ser ut som den gör. Jag har nog aldrig blivit bokad utan en ”baktanke” om att ha mig som ett svart/mixed/diverse alibi. Jag vet inte hur många gånger jag har hört agenturer/modeföretag säga att de redan har en mörk modell och att det bara finns plats för en. Dessutom var det så tröttsamt med alla dessa sminköser och hårstylister som verkligen inte hade en aning om vad de gjorde när de skulle göra mig i ordning. Jag är så glad att jag inte lever i den världen längre, den fick mig att konstant må dåligt över att vara mixed, hur sjukt är inte det?

Vad är de tre saker du skulle rekommendera för kvinnor med vågigt/lockigt eller krulligt hår?

  • Gå över till naturliga produkter. Silikoner och hårda sulfater är helt enkelt inte bra för varken våra hår, vår hud eller moder jord.
  • Sluta bränna ditt vackra hår. Jag har själv haft ett långt kärleksförhållande till min plattång, jag vet hur bra det känns. Men du kommer aldrig att få fram den fulla potentialen hos dina lockar om du plattar håret regelbundet. Först nu när jag använder plattången högst fem gånger per år, snarare två, så är mina lockar friska och vackra. Men det tog några år av transition för att komma hit.
  • Ät mycket nyttiga fetter och svavelrik mat. Nyttiga fetter hittar du exempelvis i nötter, frön, avokado och kallpressade oljor. Svavel finns det mycket av i olika kålsorter.

IMG_3075

Vad är de tre saker du inte skulle rekommendera för kvinnor med vågigt/lockigt eller krulligt hår?

  • Bli inte besatt. När jag bestämde mig för att lära känna mitt hår blev jag helt besatt. Det var det enda jag tänkte på. Jag mätte och tog bilder en gång i veckan. Experimenterade med olika produkter och uppsättningar konstant. Du kommer inte att älska ditt hår mer om du lägger hela din energi på att få perfekta lockar/längd.
  • Gå inte för lång tid mellan tvätt. Dina lockar mår bra av fukt. Tvätta håret oftare men med bara balsam istället.
  • Jämför dig inte med andra. Det här är svårt, men försöka lära dig att älska ditt hår för vad just ditt hår är.

För 5 år sedan intervjuade Versatility Beauty&Fashion välkända natural hair stylisten Felicia Leatherwood. En utav frågeställtingarna vi ställde henne handlade om vad hon ansåg om trenden med att kvinnor med lockigt och krulligt hår slutar rakpermanentar sig och istället låter håret växa ut naturligt. Hennes respons var att hon inte ansåg det som en trend utan mer som en rörelse . Håller du med/ inte håller med med Felicia Leatherwood påstående?
Oh ja, jag har också märkt av den här rörelsen, och jag älskar det! Det är dags för världen att omvärdera sina förutfattade meningar kring lockigt hår. Varför ska vi tvinga in våra lockar i en ”mall” där de uppenbarligen inte vill vara?

IMG_4485

Det har varit mycket diskussioner kring varför det måste finnas en typ av kroppsideal. Ett exempel var ”Strong is the new skinny” det nya skönhetsidealet år 2013. Versatility Beauty&Fashion är för hälsa och tycker att träning är det bästa medicinen för både kropp och själ. Men tyvärr finns det tjejer och kvinnor som misstolkar meningen med träning. Idag eftersträvar många kvinnor (och tyvärr unga tjejer) ”timglas kroppen” genom att använda sig av korsett vid trängning som många kändisar marknadsför via sociala medier instagram såsom Amber Rose, Lindsay Lohan, Kim Kardashian West och hennes systrar Kourtney Kardashian och Khloe Kardashion mfl. Vad är din tankar kring dagens attityd för den nya kvinnliga kropps idealet?
Jag är bara så trött på alla former av kroppsideal för kvinnor. Jag drömmer om den dag då vi får vara fria från både kroppsideal och hudfärgsideal.

Hur ofta tränar du/ hur ofta tycker du att man ska träna för att må bra?
Jag försöker få till 10-20 minuter på yogamattan hemma några gånger i veckan, och ett långt pass i en yogastudio i veckan. Jag var i princip sängliggande under hela graviditeten och fick enorma problem med min kropp efter det, alla muskler förtvinade, så det är först nu under våren som jag har fått okej från min sjukgymnast att börja träna lite smått igen.

För mig fungerar yoga bäst. Det, tillsammans med ridning är de enda träningsformerna som får mig att må bra.

Healthy movement with Versatility Beauty&Fashion är en kampanj där vi vill inspirera och uppmuntra kvinnor världen över att sätta mål eller hitta sitt eget sätt att uppnå hälsosammare hår, kropp och inre skönhet detta år av 2016. Om du vill vara med i rörelsen vad är dina mål för att uppnå:

Hälsosammare kropp?
– Yoga mer nu när jag äntligen har fått ”go” från sjukgymnasten.
– Äta mer veganskt. Jag har varit ”Stockholmsvegetarian” i 15 år, men nu känner jag för att dra ner lite på  mejeriprodukter och öka intaget av nötter, frukt och grönt.
Hälsosammare hår?
– Hälsosamt hår och hälsosam kropp går hand i hand. De två punkter jag nämnde ovan kommer även att  påverka håret positivt.
– Klippa mig oftare. Jag har hittat en frisör som jag litar på, jag går alltid därifrån och känner mig toknöjd,  till skillnad mot tidigare då jag alltid har gråtit när jag kommit hem från frisören. Så nu ska jag börja  klippa topparna en gång i kvartalet.
Hälsosammare själ (inre skönhet)?
– Hitta en balans mellan att vara mamma och vara Signe. Som det är nu har jag gått in till 100 % i  mammarollen, och älskat det. Men någonstans måste jag hitta en balans. Även här kommer nog yogan att  hjälpa mig till det.

DSC_0448

Vilka sociala medier kan man följa dig?

Instagram: @imilk

Related Posts

Rihanna for Vouge UK - April 2016
Giveaway - Sponsered by Hydratherma Naturals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *