Jag älskar de mindre detaljerna som jag haft problem att acceptera förut. Mina sneda framtänder som signalerar mig och min personlighet. Mina breda höfter och de runda kinderna som framhävs när jag ler. De detaljer som är unika hos mig och är en del av vem Valentina är.

Möt Valentina Martinez, en omtänksam och varm själ med en sådan vacker och unik utseende. Med sitt vackra lockiga hår delar Valentina med sig tips om omvårdnad för lockigt och krulligt hår. Versatility Beauty&Fashion är stolt över att Valentina har joinat Healthy Movement with Versatility Beauty&Fashion 2015 och delar med sig i intervjun om om sina mål för hälsosammre livstil detta år av 2015.

healthy movement
Vem är Valentina Martinez?
Valentina är en omtänksam 19 åring som lever för att äta och kolla på serier. Jag befinner mig mitt i den perioden då jag ska bestämma vad jag ska göra av mitt liv, vilket är väldigt stressigt. Men jag försöker att göra saker sakta men säkert, ta det lugnt och hitta det jag verkligen vill göra, förutom att kolla på serier då.

Hur skulle du beskriva din inre skönhet?
Min inre skönhet blir starkare för varje dag som går. Jag skulle beskriva denna skönhet som stark, ärlig och lojal. Sakta men säkert accepterar jag mig själv och lär mig mer om vem jag är och vad jag är kapabel till att göra.

healthy movement
Vad älskar du med ditt vackra utseende?

Jag älskar de mindre detaljerna som jag haft problem att acceptera förut. Mina sneda framtänder som signalerar mig och min personlighet. Mina breda höfter och de runda kinderna som framhävs när jag ler. De detaljer som är unika hos mig och är en del av vem Valentina är.


Vad är det du gillar mest med ditt vackra hår?

Jag älskar att mitt hår är så mångsidigt. Ibland kan det spreta åt alla olika håll men fortfarande vara vackert, det funkar i kort och långt, något jag märkt nu när jag klippt det kort. Jag älskar mina lockar! Det var inte alltför länge sedan jag lärde mig att hantera mitt hår och jag lär mig nya saker varje dag! Mitt hår är något jag är väldigt stolt över.
healthy movement

Vad är de tre saker du skulle rekommendera för kvinnor med lockigt eller krulligt hår?
Det finns en massa tips jag kan ge men den viktigaste tror jag är tålamod. Det tar tid att lära känna sitt hår, hitta rätt produkter, behandla det men det är värt varje minut. Bli bekväm i dina lockar, de är unika vilket gör de vackrar. LÄS PÅ LÄS PÅ LÄS PÅ! Det finns en massa Youtube kanaler, forum och grupper på sociala medier där det finns en massa nyttig information om hur en tar hand om lockigt hår. Kunskap är makt! Även när det kommer till hår!

Vad är de tre saker du inte skulle rekommendera för kvinnor med lockigt eller krulligt hår?
Värme är den värsta fienden. Använd det så lite som möjligt och skydda håret när du väl använder värme. Använd helst bara naturliga produkter som återfuktar ordentligt och kamma inte håret! Dra igenom med fingrarna, det är mer skonsamt på det sättet.


Det har varit mycket diskussion kring varför det måste finnas en typ av kroppsideal. Sedan 2013 handlar det om att kvinnokroppen ska se stark ut och därför är det nya idealet ”Strong is the New Skinny”. Versatility Beauty&Fashion är för hälsa och tycker att träning är det bästa medicinen för både kropp och själ. Men tyvärr finns det tjejer som misstolkar ”idealet” och tränar alltför mycket tills de skadar sig. Och istället för att vila trycker de i sig tabletter för att motverka smärtan som då ger dem möjligheten till att fortsätta träna pga rädslan att gå upp i vikt. Vad anser du om attityden kring det ”nya” kroppsideal?

Jag tycker att det är mycket skadligt med ideal som har med utseende att göra. För mig är en hälsosam kropp det viktigaste och hur en sådan kan se ut varierar verkligen från person till person. Allt som tas till en överdrift är skadligt därför tycker jag att det är viktigt att se över vilka anledningar som ligger bakom sin träning. Det viktigaste är att en mår bra i själen och att kroppen återspeglar det.


Hur ofta träna du/ hur ofta tycker du att man bör träna för att må bra?

Jag har alltid varit aktiv och tidigare gått på cheerleading. De senaste åren har jag inte kunnat kombinera studier med träning och inte varit aktiv alls,vilket är rätt så dåligt. Föhoppningsvis kommer jag att komma igång med mer regelbunden träning under sommaren och variera lite. Sedan är det väldigt individuellt hur mycket en bör träna då träning är väldigt olika. Det kan vara allt från en promenad till 4 gympass i veckan. Mycket handlar om hur en själv känner och orkar. Men jag tycker att det är viktigt att en gör någonting iallafall. Träning och motion är som terapi både för kropp och själ, det är något alla bör göra. Sedan hur en tränar är helt individuellt.
healthy movement


Versatility Beauty&Fashion har startat Healthy movement with Versatility Beauty&Fashion 2015 dr vi vill inspirera kvinnor runt om I världen att sätta mål för att uppnå hälsosammare hår, hälsosammare kropp och hälsommare själ (inner skönhet) detta år av 2015. Om du skulle joina the movement, vad skulle du sätta för mål för att uppnå hälsosammare kropp, hår och själ detta år av 2015?

  • Hälsosammare kropp: Målet är att komma igång med träningen för ett bättre välmående och hälsosammare kost.
  • Hälsosammare hår: Fortsätta i mina rutiner, behålla ett friskt hår och prova nya saker!
  • Hälsosammare själ (inre skönhet): Hmm, jag vill lära känna mig bättre, inte bara det här året utan det är nägot som jag alltid kommer att jobba på. Acceptera och älska mig själv, det är något jag verkligen har som mål detta åt.


Något annat ni vill tillägga?

Jag älskar konceptet med din tidning för att det är så viktigt med representation! Det har varit ett nöje att få delta i ditt fina arbete! Keep up the good work!! 🙂

Intervju: av Charity Odum

Related Posts

Interview with Nandi Zulu!
Yoga with YouTube!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *